Zien & Doen

ZIEN & DOEN

Ontdek Amsterdam en omgeving…

ZIEN

bezienswaardigheden in de buurt

DOEN

activiteiten in de buurt

ETEN

de lekkerste adresjes

NOORDOOGST

Op stadslandbouwproject NoordOogst valt er van alles te beleven! Loop een rondje en ontdek de vlindertuin, voer de varkentjes, maak kennis met de ondernemers of geniet gewoon van de natuur… Naar NoordOogst!

NOORDERIJPLAS

Vlak achter de ringweg ligt een verborgen stukje natuur; de NoorderIJplas. Hier kan je heerlijk struinen met aan één kant de plassen vol watervogels en aan de andere kant het Noordzeekanaal waar grote boten varen. Misschien kom je de Schotse Hooglanders wel tegen.

NDSM-WERF

De NDSM-werf is een ruig, avontuurlijk en iconisch gebied aan het IJ. Hier vindt je niet alleen het pontje dat je naar het centrum vaart; er zijn veel restaurantjes, street-art, kunstenaars, creatieve bedrijven. Op ‘de werf’ worden talloze evenementen georganiseerd, waaronder de maandelijkse vlooienmarkt.

AMSTERDAM

De hoofstad van Nederland met talloze musea, terrasjes, winkels, galleries, markten en evenementen is vanuit ons eenvoudig te bereiken met fiets, auto of OV. gids van Amsterdam

TWISKE-WATERLAND

Geniet van het groen en het water in recreatiegebied Het Twiske. Of bezoek Waterland, met zijn pittoreske dorpen, kleine slootjes en dijken en eeuwenoud polderlandschap. Of je nu liever wandelt, fietst of vaart: Twiske-Waterland telt talloze activiteiten routes die het ontdekken waard zijn. Naar Twiske-Waterland

ZAANSE SCHANS

Ontdek ambachten, molens en huizen uit de 18e en 19e eeuw. De Zaanse Schans is een uniek dorp in Nederland, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen. Naar de Zaanse Schans!

BUITENSPELEN

Lekker ravotten of plonsen in de natuurspeeltuin, een balletje trappen op het veld voor de deur of een ‘voorstelling’ geven in het openlucht ‘amfitheater’. Op ons terrein kunnen jong en oud heerlijk buitenspelen.

WETLANDS SAFARI

Kano met een gids door het 17de-eeuws landschap. Onder het varen geniet je van alle watervogels en word je aangemoedigd door de kleine vogels, als rietzanger en karekiet in het riet. Een actief uitje! Op safari!

TOURS THAT MATTER

Duik dieper in het heden en verleden van de stad, kom meer te weten of het koloniale verleden, de straatcultuur, migratie, duurzaamheid… Naar de tours!

DE TUIN VAN ETEN

Heerlijke, verse, vegetarische maaltijden en snacks. Bij onze buren ‘De Tuin van Eten’ kan je eten afhalen om in je appartement of op het terras op te eten. Meer info

RESTAURANT POF

Bij Pof kun je eten, spelen en genieten van lokale bieren, wijnen en gerechten die op ambachtelijke wijze worden bereid. Naar Pof!

NOORDERLICHT

Biologisch eten, live muziek, vriendelijke bediening en een geweldig uitzicht. Naar Noorderlicht!

PLLEK

Dit één van onze favorieten op de NDSM-werf. Een prachtig stadsstrand, in het weekend vaak live muziek en verrassende kaart. Als er geen plek meer is, ga dan naar Noorderlicht…. Naar Pllek!